Gazprom: “Ukrayna Türk Akımı’nın Farkına Bile Varmadı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gazprom’un Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Ukrayna’nın Türk Akımı projesi karşısındaki tutumunu yorumladı.

Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Leonid Unigovskiy, “Ukrayna’nın Türk Akımı’nın ikinci hattının inşasının başlatılmaması için elinden geleni yapması gerek. Zira böyle bir durumda Ukrayna üzerinden Avrupa’ya yapılacak gaz sevkiyatı daha da azalacak” demişti.

Unigovskiy’in sözlerine yanıt veren Kupriyanov, “Ukrayna, Kuzey Akım 2’yle mücadeleyle o kadar meşguldü ki, yılda 31.5 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip Türk Akımı’nı Karadeniz’in dibinde ne kadar hızlı inşa ettiğimizin farkına bile varmadı. Kiev yönetimi, bu durumun farkına vardı ve Türk Akımı 2’yle mücadele edilmesi için çağrı yapılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

İstanbul‘da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla Türk Akımı’nın deniz bölümünün tamamlanması nedeniyle bir tören düzenlenmişti. Erdoğan, “Rusya ile ilişkilerimizi hiçbir zaman diğer ülkelerin dayatmalarına göre belirlemedik” derken Putin, projeye bu adı Erdoğan’ın verdiğini açıklamış ve Türk Akımı’nın yıkma değil yapma projesi olduğuna vurgu yapmıştı.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com