G7 büyükelçileri: Temmuz ayına kadar Ukrayna’da toprak reformu tamamlanmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

G7 büyükelçileri Twitter’daki Ukrayna’daki G7 büyükelçileri destek grup başkanlığı hesabından yaptığı açıklama ile Temmuz ayına kadar Ukrayna’da toprak reformunun tamamlanmasını beklediklerini belirttiler.

Mesajda “Ukrayna’nın, arazi piyasasının açılacağı 1 Temmuz’a kadar toprak reformunu etkili bir şekilde uygulamaya yönelik adımları tamamlamasını bekliyoruz. Bu, mülkiyet haklarının ve işlemlerinin izlenmesini, arazi kullanıcıları ve sahiplerine ilişkin verilerin açıklığını, küçük çiftçiler için krediye erişim sağlayan adımlardır.” denildi. …

Büyükelçiler ayrıca Rada tarafından kabul edilen yasa tasarıları №2195 (arazilerin ademi merkeziyetlileştirilmesi) ve №2194 ( Elektronik arazi ihaleleri) memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin ve Bakanlar Kurulu’nun Ukrayna’nın refahı için muazzam fırsatlar yaratacak şeffaf ve adil toprak reformuna ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmeye yönelik bir başka adım olarak.” değerlendirdiler.

Nisan ayı sonunda parlamento, arazi yönetimi ile ilgili belgelerin kontrol edilmesi için gerekli olmayan izinlerin kaldırılmasını ve prosedürlerin tekrarlanmasını öngören bir yasayı kabul etti (proje tescil numarası 2194).

18 Mayıs’ta milletvekilleri, 2195 sayılı “Devletin ve Ortak Mülkiyet Arazilerinin Satışına İlişkin Bazı Yasama İşlemlerinde veya Haklarının (kira vs) Elektronik Müzayedeler yoluyla Değiştirilmesine Dair Kanun”u kabul ettiler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com