Fransa, Polonya ve Almanya Ukrayna için bir araya gelecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: DW

Emmanuel Macron, Andrzej Duda ve Olaf Scholz arasındaki görüşmeler önümüzdeki hafta Berlin’de yapılacak.

Polonya Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından bildirildiğine göre Weimar Üçgeni ülkelerinin liderleri, 8 Şubat’ta Orta ve Doğu Avrupa’da güvenlik konularını ele alacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz‘un Berlin’de görüşeceği belirtildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Ukrayna’yı ziyaret edecek

Polonya liderinin Ofisi Uluslararası Politika Bürosu başkanı Jakub Kumoch’a göre, yaklaşmakta olan üçlü müzakerelerin ana konusu Rusya’nın Ukrayna’yı işgali tehdidi olacak.

Kumoch “Hem Fransa, hem Almanya, hem de Polonya çeşitli etkinlikler düzenliyor. (Ukrayna çevresindeki durumla ilgili). Bu ülkelerin her birinin kendi temasları var ve üç büyük Avrupa ülkesinin liderleri bu temasların sonuçlarını tartışmalı. Bence bu aynı zamanda Başkan Duda’nın Pekin’deki görüşmeleri hakkında raporu için de bir fırsat olacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com