Feribotla Odessa’ya gelen tırda AB’ye gitmek isteyen 13 kaçak yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna polisi, Karasu – Chernomorsk feribotunda bulunan bir kamyonda bir grup insanın yasadışı ülkeye girişlerine dair bir ihbar üzerine 13 kişiyi yakaladı.

Araç sınır kontrol önlemleri için varır varmaz, risk faktörleri ve mevcut operasyonel dikkate alınarak araç özel bir incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucunda kolluk kuvvetleri, kargoların arasında 13 kaçak göçmen buldu. Yabancıların üzerinde kimliklerini kanıtlayan herhangi bir belge çıkmadı. Gözaltına alınanların yedisi Irak vatandaşı, beşi Suriye vatandaşı ve biri de Türkiye vatandaşı çıktı. Yasadışı göçmenlerin bu şekilde AB’ye, yani Almanya’ya girmeye çalıştıkları tespit edildi.Kaçak yolcuların bu şekilde geçişlerin için yüklü miktarda ödemede bulundukları öğrenildi.

13 kaçağı taşıyan kamyon şoförü iki Türk vatandaşı Ukrayna Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca suç işledikleri şüphesi ile gözaltına alındıkları belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com