Eski Ukrbud başkanı tutuklandı, 6 lüks arabasına el koyuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrbud İnşaat şirketi eski başkanı Maksim Nikitas aramalar sonucunda lüks otomobillerine de el koyularak, tutuklandı. Aramalar yasadışı olarak elde edilmiş 200 milyon UAH’ın aklanması davası çerçevesinde yapıldı.

Devlet Soruşturma Bürosu basın servisine göre, Kiev Peçersk bölge mahkemesi kararı ile altı adet lüks arabaya da el konuldu.

Devlet Soruşturma Bürosu, menkul kıymetlerin satışı ve satış sözleşmesi ve vatandaşların kurumsal hakları da dahil olmak üzere evrakta sahtecilik yapan eski bir milletvekilinin şüpheli davasını araştırmaktadır. Bu operasyonlar ve elde edilen gelirlerle alakalı veriler, 8. dönem milletvekilinin beyanında yer almaktadır.

Mahkeme öncesi soruşturma devam etmektedir. Dava, Ukrayna ceza kanunun yasadışı gelirlerin yasallaştırılması (aklama); belgeler, mühürler, pullar ve antetli kağıtlar üzerinde sahtecilik, sahte belgeler, mühürler, pulların satışı veya kullanımı maddeleri üzerinden devam etmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com