Eşinin koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra, Zelenskiy nasıl çalışacak?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın baş sıhhi doktoru Viktor Lyaşko Epidemiyologların, eşinin COVID-19 test sonucunun pozitif çıkması ile epidemiyolojik bir soruşturma sonrasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’e özel bir çalışma rejimi atanacağını söyledi.

Vladimir Zelenskiy'nin eşi Yelena Zelenskaya'

Viktor Lyaşko konuşmasına şöyle devam etti: “Epidemiyolojik bir soruşturma yürüten epidemiyologlarla görüştük. Sürecin nasıl düzgün bir şekilde organize edileceğini, ayakta tedavi ve izolasyonu sordum. Başkanın tecrit konusu hükümetin toplantı kararında da dile getirildi. Kendisine düzenli testler yapılacak. Devlet işlerini yürütebilmesi için, epidemiyologlar salgın güvenliğine uyma koşuluyla, çalışmaya devam etmesi ve resmi görevleri yerine getirmesi için belirli bir çalışma şekli reçete edebilirler.” dedi.

Lyaşko bunun “bir dereceye kadar tecrit olacağını” söylerken “Şimdi başkan çok fazla şekilde online olarak çalışıyor, konferans görüşmeleri şeklinde zaten birçok online toplantı düzenliyor. Bu toplantıların zamanlamasının çok fazla değişmeyeceğini düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin eşi Yelena Zelenskaya‘nın koronavirüs testi pozitif çıktı ve ayakta tedavisi başlandı. Zelenskiy’nin kendisi ve çocuklarının testi ise negatif çıktı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com