Ekonomik Kalkınma Ve Ticaret Bakanlığı: “Ukrayna Mal İhracatını Arttırdı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı basın servisi Twitter’da yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın mal ihracatının, Ocak 2019’da 4 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini ve bu rakamın geçen yılın aynı ayına göre % 9,2 arttığını bildirdi.

Raporda, “Ocak 2019’da, Ukrayna malları ihracatı, Ocak 2018’e göre % 9,2 artarak 4 milyar doların üzerinde gerçekleşti.” denildi.

Ukrayna 2018’de toplam 57.1 milyar dolarlık mal ve hizmet ihraç etti; bu rakam 2017 yılına göre % 8.6 veya farklı bir ifadeyle 4.5 milyar dolar daha fazla.

Avrupa Birliği, Ukrayna’nın 2018’deki toplam mal ve hizmet payının % 41,1’ini oluşturan Ukrayna’nın en büyük ticaret ortağıdır.

Ukrayna’nın ticari ortakları arasında Çin, ABD ve Türkiye bulunmakta. Bunların payı, dış ticaret cirosunun sırasıyla %8,4,  % 4,4 ve % 3,9’unu oluşturuyor.

Kaynak: Ukrinform

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com