Ekonomi Bakanlığı: “Ukrayna sanayi üretimi seviyesi Mart ayında % 7.7 azaldı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomi Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre Mart 2020’de sanayi üretimi hacmi, geçen yılın aynı ayına göre % 7.7 azaldı, Takvim etkisinden arındırıldığında ise düşüş % 8.6 oldu.

Ekonomide düşüş

Ekonomi Bakanlığı raporunda “Mart 2020’de, sektörde, beklendiği gibi, üretimdeki düşüş, (takvim günlerinin etkisi düşüldüğünde % 8.6) % 7,7; Şubat 2020’ye kıyasla ise % 1.5 daha düştü.”denildi.

Böylece, düşüşün hızlanması, endüstrinin tüm ana alt türlerinde, özellikle elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme tedarikinde % 10.0, sanayi üretim sektöründe 8.5 ve madencilik endüstrisinde % 4.3 düşüş olmuştur.

Mart ayında getirilen karantina önlemlerinin sanayi üretimi üzerindeki etkisinin zayıf olduğu,bunun ana sebebinin geçen yıl gerçekleşen yüksek sanayi üretimi artışı (karşılaştıma geçen yılla yapıldığı için – ukrhaber), sıcak hava koşulları ve önceki dönemlerde biriken sorunların bir yansıması olduğu bildiriliyor.

“Pandeminin Mart ayında olumsuz etkileri temel olarak küresel talebe (metalurji ve mühendislik) bağlı üretimde meydana geldi. Aksine, eczacılık ve dezenfeksiyon ürünleri ile ev kimyasallarının üretimi arttı.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com