EkoAvrasya Ukrayna Derneği’nin Düzenlediği İftar Kiev’de Yapıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

EkoAvrasya Ukrayna Derneği tarafından Kiev’de organize edilen iftar yemeğinde Türk, Kırım Tatar, Gagauz ve Ukraynalılar buluştu.

İftar öncesinde EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Yağmur Güldere, Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ramazan ayı ve Ukrayna’daki Türk toplulukları arasındaki bağ üzerine kısa konuşmalar yaptılar. Ezan okunması ve dua sonrasında iftar yemeğine geçildi.

“Mojito.Kyiv”de düzenlenen iftar programına Ukrayna Milletvekili Viktor Galasyuk, Türk Büyükelçiliği personelleri, EkoAvrasya Ukrayna Derneği yönetim kurulu üyeleri, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Esin Acar Ergin, Kırım Tatar Milli Meclisi’nden üyeler, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı Danışmanı Gayana Yüksel, Ukrayna Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov, Kiev Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ender Korkmaz ve enstitü çalışanları, DEİK/Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Rasim Bekmezci, Ukrayna’daki Kırım Tatar, Ahıska ve Gagauz Toplumu’ndan misafirler, Ukrayna’daki Türk iş dünyasından temsilciler ve Ukrayna’daki Türk öğrenciler iftar yemeğinde biraraya geldi.

İftar programında çekilen fotoğraflara yüksek çözünürlüklü erişmek için tıklayınız.

İftar programından bazı fotoğraflar:

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com