Efsanevi Kiev fabrikası 66 milyon bedelle özelleştirmeye açılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İlk bilgisayarların üretimi ile bilinen ve zarar eden 100 bin metrekarelik bir alana sahip “Electronmash” tesisi için ihale Kasım ayında yapılacak.

Devlet Mülkiyet Fonu, Kiev devlet kuruluşu Elektronmash’ı özelleştirme için görevlendirdi. Başlangıç fiyatı 66.7 milyon UAH. Devlet Mülkiyet Fonu’nun basın merkezi, açık artırmanın 12 Kasım’da gerçekleştirileceğini bildirdi .

İlk kişisel bilgisayarları geliştiren Efsanevi Kiev fabrikası Electronmash, zamanla bilgisayar üretiminde lider oldu, ancak bugün eski bir endüstri devinin etrafında yarı boş duvarlar ve ihmal edilen alan kaldı.

Türkiye’deki 17. Ukraynalılar derneği Konya’da kuruldu

Fabrikanın 100 bin metrekareden fazla toplam alanı, 37 adet gayrimenkulu, 3 adet arsası ve 7 adet kiralık teçhizatı satılacaktır.

Fabrikada 139 kişi çalışıyor. Bilgisayar ve çevre birimlerinin üretiminde faaliyetlerine devam etmektedir.

Devlet Mülkiyet Fonu, şirketin devletin temel bir varlığı olmadığı için şu anda “zor bir finansal durumda” olduğunu kabul ediyor. Borçlarının toplam tutarı 925 bin UAH’a ulaşmaktadır. Haziran 2021 itibariyle zararı 2.4 milyon UAH.

Hatırlatmak gerekirse, Adalet Bakanlığı, değeri 7.8 milyon UAH’dan 41 milyon UAH’a kadar olan bir müzayedede satılık üç hapishaneyi daha Devlet Mülkiyet Fonu’na devretti. Bu sonbaharda yeni ihaleler yapılacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com