EBRD, toprak reformunu Ukrayna için tarihi bir fırsat olarak görüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (EBRD) Ukrayna’daki toprak reformunu destekliyor ve bunun bir parçası olarak finansal destek sağlamaya hazır.

İnterfax ajansının verdiği haberde, doğu Avrupa ve Kafkasya EBRD Direktörü Matteo Patrone, Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Timofey Milovanov ile görüşmesinin ardından “Tarım arazileri pazarında tam bir reform yapmaktan yanayız. Bu tarihi bir fırsat. Bu yüzden doğru uygulandığından ve doğru önlemler alındığından emin olmak istiyoruz. Ukraynalılar şeffaf ve adil bir tarımsal arazi piyasasını; yolsuzluk ve tacizden korunmayı hak ediyor” dedi.

Bakınız: EBRD’den 2019’da Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yatırım

Patrone ayrıca reformu finanse ederek desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

Matteo Patrone ve Ekonomi Bakanı EBRD programını ve devlete ait işletmelerin kurumsal yönetim reformunu tartıştılar. EBRD direktörü, “Devlete ait işletmelerin reformu, Ukrayna ile olan etkileşimlerimizin belirleyici noktalarından biri ve yakında ilgili mevzuatın kabul edilmesini bekliyoruz.” dedi.

Ayrıca, “bu iki büyük reform” ile ilgili olarak, EBRD’nin Ukrayna hükümetiyle tamamen hemfikir olduğunu vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com