Dünyanın en büyük uçağının pilotu, uçağın görünümü ve motorlarının nasıl çalıştırılacağını gösterdi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünyanın en büyük uçağın olan An-225 Mriya’nın pilotu Dmitriy Antonov, bu uçağın üstünden nasıl göründüğünü ve motorlarının çalışmasını gösterdi.

Başlangıçta uçak, Sovyet uzay programında Buran mekiklerinin taşınması için yaratıldı. Bunun için gövdenin üst kısmında özel montaj yerleri yapılmıştı.

Projenin son ermesinden sonra, uçak on yıl boyunca boşta kaldı ve ardından gövdesinde kargo taşımak için onaylandı. Uçağın hacmi, çok büyük malzemeleri uçak içine almaya izin vermektedir. Bu nedenle Mriya, sıradan kargo uçakları tarafından gerçekleştirilemeyen uçuşlar için kullanılmaktadır.

Temmuz ayındaki görevlerden biri, Namibya’nın başkenti Windhoek’teki bir dağ havaalanında sona erdi. Havaalanı deniz seviyesinden 1800 metre yükseklikte yer almaktadır.

Dmitriy Antonov’un aşağıdaki videosunda Mriya’nın üstünden görünümü, motorlarının nasıl çalıştırıldığı ve geceleri bir uçuşun nasıl olduğu görülebilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com