Dünyaca ünlü hacker Ukrayna’da gözaltına alındı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Sanix” takma adı altında dünya çapında sansasyonel olan hacker’ın Ivano-Frankivsk bölgesinde yaşadığı Ukrayna Güvenlik Servisi siber polis teşkilatı tarafından tespit edilerek gözaltına alındı.

Dünyaca ünlü hacker Ukrayna'da gözaltına alındı (video)

SBU basın merkezi tarafından bildirildiğine göre, “Sanix” 2019’un başlarında, forumlardan birine 773 milyon e-posta adresi ve 21 milyon benzersiz şifre içeren bir veritabanı satışı hakkında bir duyuru yayınlayarak dünya siber güvenlik uzmanlarının dikkatini çektiği “Ocak 2019’da The Guardian, Forbes ve Newsweek onun hakkında haberler yaptı; Italia 1 kanalı yayınladığı bir hikayeyi ona ithaf etti, çünkü satışa sunduğu veritabanı tarihteki en büyük çalınan veri dizisi idi.” dedi.

Uzmanlar, hacker tarafından satışa çıkarılan 87 gigabaytlık veritabanının, ele geçirdiği toplam veri miktarının sadece küçük bir kısmını oluşturduğunu keşfetti.

Bilgisayar korsanının en az 7 çalıntı ve kırık şifre veri tabanına sahip olduğu ve toplam hacimlerinin neredeyse terabayta ulaştığı belirtilmektedir. Özellikle, Avrupa Birliği ve Kuzey Amerika sakinlerine ait mali veriler de dahil olmak üzere kişisel verileri içeriyordu.

Ukrayna Güvenlik Servisi “Sanix” takma adlı kişinin Ivano-Frankivsk bölgesi sakini bir Ukraynalı olduğuna dair ihbar üzerine harekete geçtiğini ve “İkamet yerinde aramalar sırasında, kolluk kuvvetleri iki terabayt çalıntı bilgi, yasadışı faaliyet kanıtı ve yaklaşık 190 bin UAH ve 3000 $ ‘dan fazla miktarda yasadışı operasyonlardan nakit olan telefonlar ile bilgisayar ekipmanları ele geçirdi.” denildi.

Dünyaca ünlü hacker Ukrayna'da gözaltına alındı (video)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com