Dünya Bankası’ndan Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık tahsis

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, banka tarafından sosyal destek sistemini modernize etme projesi için Ukrayna’ya 300 milyon dolar tahsis edildiği belirtildi.

Açıklamada “Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu bugün Ukrayna’ya, COVID-19 salgınının sonuçlarının üstesinden gelmeyi amaçlayan ek finansman dahilinde, sosyal destek sisteminin modernizasyonu projesi için 300 milyon dolarlık bir kredi sağlamaya karar verdi.” denildi.

Dünya Bankası’nın hatırlattığına göre, bu proje için 150 milyon dolarlık ilk ek finansman dilimi 30 Nisan 2020’de kararlaştırıldı.

Mesajda, “Ek fon, düşük gelirli ailelere uygun devlet sosyal yardım programı yoluyla sosyal destek sağlanmasını güçlendirecek ve bunun sonucunda 1 milyon Ukraynalının COVID-19 salgını nedeniyle yoksulluğa düşmesini önleyecek.” diye vurgulandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com