Dünya Bankası, 2020’de Ukrayna ekonomisinde % 3.5 daralma ile 2021’de % 3 genişleme öngörüyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Bankası Salı günü güncellenen makro tahminini açıklarken, Ukrayna ekonomisinin koronavirüs kaynaklı kriz nedeniyle 2020’de % 3,5 küçüleceğini öngörürken, aynı dönemde küresel ekonomide genel olarak % 5.2 oranında bir daralma öngördüğünü belirtti.

Dünya Bankası

Yayınlanan raporda “Küçülmenin derinliği, sağlık krizinin süresine, beklenen önemli reformların uygulanmasındaki ilerlemeye ve önemli ödeme ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli fonu harekete geçirme yeteneğine bağlı olacaktır.” denildi. Rapora göre, gelecek yıl Ukrayna ekonomisinin büyümesi artıya geçerek % 3 oranında devam edecek, bu ise Dünya Bankası’nın küresel ekonomi için öngördüğü büyüme oranının (% 4.2) altında kalmaktadır.

Ukrayna Devlet İstatistik Servisi ise, Ukrayna ekonomisinde bu yılın ilk çeyreğinde % 1.5 oranında bir gerileme olduğunu belirtti.

Ukrayna Merkez Bankası, ikinci çeyrekte % 11.3 bir gerilemeyi öngörüyor. NBU beklentilerine göre, üçüncü çeyrekte düşüş % 5.3, dördüncü çeyrekte ise % 2.3 olacak ve tüm yıl boyunca GSYİH’de % 5 azalma olacak. Hükümet ise Ukrayna ekonomisinde bu yıl % 4.8 gerileme bekliyor..

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com