Dragon Capital başkanı: Dolarda yeni bir yükseliş için ön koşullar var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Dragon Capital başkanı: Dolarda yeni bir yükseliş için ön koşullar var

Dragon Capital başkanı Tomas Fiala’ya göre, Merkez Bankası’nın doları artırma kararı doğruydu ve iş dünyası ile normal bir biçimde iletişimi kurdu.

Yatırım şirketi Dragon Capital’in genel müdürü ve sahibi Tomasz Fiala‘ya göre Ukrayna vatandaşları grivna olarak elde ettikleri gelirlerini nakit piyasasında dolara çevirmeye devam ediyor. Bu nedenle, Amerikan para biriminin oranında yeni bir artış için ön koşullar bulunmaktadır.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı başkanı: Zaporoje nükleer santrali kontrolden çıktı!

Fiala “Tasarrufları çeşitlendirmek için insanlar nakit piyasasında grivna gelirlerini dolara çevirmeye devam ediyor. Bu nedenle iki döviz kuru olacak. Merkez Bankası nakit piyasasında büyük bir döviz kuru farklılığına izin vermeyecek önlemleri aldı.” dedi.

Doların nakit piyasasındaki değerinin önceki göstergelere dönebileceğini belirten Fiala “Her şey Merkez Bankası’nın elinde. Nakit piyasasında çok fazla hacim yok.” dedi.

NBU’nun kuruna ve doların “sokak” kuruna bakıldığında, Merkez Bankası’nın Amerikan para biriminin göstergelerini artırma kararı doğru bulan Fiala (resmi oranı 36.6 UAH’a çıkardı) iş dünyası ile normal iletişimi sağladığını da vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Fiala, ayrıca Merkez Bankası’nın OVDP tahvillerini satın almasıyla, yani bu zorunlu bir adım olmasına rağmen grivna basılmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com