Dört havayolu Ukrayna uçuşlarının tarihlerini belirledi; ancak uçuş gerçekleşmeyebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çek Hava Yolları, Lufthansa, İsviçre ve Wizz Air Haziran ve Temmuz 2020’de Ukrayna’ya uçuşların başlatacağını duyurdu. Ancak uçuşların gerçekleşmesi Ukrayna’daki duruma bağlı.

Uçak

Yayınlanan mesajda “Havayolları yavaş yavaş Ukrayna uçuşlarına başlama planlarını bildiriyor … Listede bir uçuşun olması bunun gerçekleşeceği anlamına gelmiyor. Bunun nedeni, havayollarının belirli rotalarda uçmak istediklerini beyan etmesinden kaynaklanmaktadır, ancak devletler uçuşlarda kısıtlamaları getirebilir. Ukrayna henüz düzenli uluslararası uçuşlara ve hangi ülkelere izin vereceği dair bir tarih belirlemedi .” denildi.

Czech Airlines:3 Haziran’dan itibaren günlük Prag-Kiev uçuşlarının başladığını ve 4 Haziran’dan Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri düzenli olarak Prag-Odessa uçuşlarının başlatacağını duyurdu.

Lufthansa: 1 Haziran’dan itibaren Lufthansa, haftada üç kez düzenli Frankfurt-Kiev uçuşlarına devam etmeyi planlıyor. Bilet satışları pazartesi, çarşamba ve cuma günleri uçuşlara açıktır.

Swiss Airline: 21 Haziran’dan itibaren Swiss Airlines, Pazar günleri haftada bir kez Zürih-Kiev uçuşlarını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Wizz Air Temmuz ayında, Wizz Air Lviv’de bir rota açmayı ve Lviv ve Harkov’dan yedi yeni rota üzerinde uçmayı planlıyor.

Diğer havayolları 23 Mayıs’tan itibaren Ukrayna’ya uçuşlar için bilet satabilirler. Bunun nedeni, hükümetin karantinayı resmi olarak 22 Mayıs’a kadar uzatmasıdır. Ancak, kısıtlamalar tekrar uzatılabilir. L

Ukrayna Havayolları ise potansiyel rotadaki ülkelerin yanı sıra Ukrayna’daki durumu analiz ettikten sonra tüm uluslararası uçuşlar için bilet satışlarını 1 Temmuz’a kadar kapattı .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com