Donbass’ta Rus paralı askerlerinin bombardımanı sonucu 4 Ukraynalı asker öldü, 2 asker yaralandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cuma günü Donetsk Oblastı Toretsky Şehir Konseyi Şuma köyü bölgesinde Rus paralı askerlerin bombardımanı sonucu Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin dört askeri öldü ve ikisi yaralandı.

Üçlü Temas Grubu’ndan Aleksey Arestoviç “Donetsk bölgesindeki Şuma yerleşimine yakın bir yerde,  sözde DPR’nin yasadışı silahlı oluşumlarının havan topu bombardımanı sonucunda, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden dört askerimizin öldürüldüğünü teyit edebilirim.” diye açıklama yaptı.

Ayrıca bombardıman sonucunda iki Ukraynalı askerin daha yaralandığını da sözlerine ekledi. Bombardıman muhtemelen 82 kalibrelik havan topu ile gerçekleştirildi.

Kurbanların isimleri ve askeri birlikle bağlantıları henüz açıklanmadı.

Ukrayna tarafının, Ateşkesin Kontrol ve Koordinasyon Ortak Merkezi (KİKK) çerçevesinde bombardımanı durdurmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Arestoviç’e göre, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin kontrolsüz alanlarından gelen düşmanlıkların tırmanmasını ve Ukrayna ordusundan ölümleri önlemek için Ukrayna delegasyonu içinde acil bir iç toplantı yapılıyor.

Ortak Kuvvetler Operasyonu Facebook sayfasında bildirildiği üzere, 26 Mart’ta Rus silahlı oluşumları bir kez daha ateşkesi ihlal etti ve Ukraynalı askerlerin bulunduğu alana Minsk anlaşmasında yasaklanmış 82 mm havanlardan, otomatik el bombası fırlatıcılarından ve ağır makineli tüfeklerden saldırırdı. Saldırı sonucunda Müşterek Kuvvetlerden dört asker öldürülürken, ikisi yaralandı.

Yaralı askerler ilk yardım sonrasında hastaneye kaldırıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com