Dolandırıcıların taktikleri bitmiyor; Ukrayna’da yeni bir dolandırıcılık planı daha

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki dolandırıcılar, masum vatandaşları aldatmanın yeni bir yolunu buldu. Dolandırıcılar kendilerini toplama şirketlerinin çıkarları için hareket eden Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı’nın çalışanları olarak tanıtarak şirketlerden tahsilat için görevlendirildiklerini belirtiyorlar. Böylece onların borçları hakkında konuşarak Ukraynalıları korkutmaya başlıyorlar.

Dolandırıcılar

Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı’na ( NAPC) göre, son yıllarda ajans personeli adıyla hareket eden dolandırıcılar hakkında yapılan şikayetlerde bir artış olmuştur. Telefon aramaları, ajans çalışanları adına bilinmeyen kişilerden alınır. Baskı yapmaya çalışıyorlar ve ajansın çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini belirtiyorlar.

NAPC tarafındn yapılan açıklamada “Bu NAPC yetkili kişileri sadece ajansa ait alan adı üzerinden gönderilen e-posta yoluyla, 044’lü sabit hat telefon numaralarıyla arar.” diyerek bazı tavsiyelerde bulundu. “NACP çalışanı olarak görünen kişi sizi bir cep telefonu numarasından arıyor veya şüpheli bir e-posta ile sizinle iletişim kurarsa, lütfen Ulusal Polisi veya NACP’yi bu konuda bilgilendirin.” denildi.

Kaynak Foto: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com