Dolandırıcılardan Ukraynalıları kandırmak için yeni yöntem: Sahte OLX uygulaması.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da dolandırıcılar vatandaşları aldatmak için yeni bir plan geliştirdiler. Yeni yöntemde dolandırıcılar, Ukrayna’nın popüler alım satım sitesi OLX platformunun adını kullanmaktadırlar.

akıllı telefon

Rbc’nın verdiği habere göre, OLX çalışanları kılığına giren dolandırıcılar, OLX Support adresinden bir email göndererek hedefndeki kişileri iOS ve Android için OLX uygulamasının beta testine katılmaya davet etmektedirler. Kişiler bu teste katılmaları halinde kendilerine 500 UAH ödül vaat edilmekte, kendilerine sorulan birkaç soruya cevap vermeleri, beta test uygulamalarını yüklemeleri ve ödülün yatacağı banka kartı numarasını iletmeleri gerekmektedir.

Eğer varsa mevcut OLX uygulamasını kaldırarak test için kendilerine bildirilen sahte OLX uygulamasını kurmaları halinde. içine koyulan kötü amaçlı yazılım, dolandırıcıların ihtiyacı olan tüm bilgileri kendilerine aktarmasını sağlamaktadır.

Özellikle bilgi teknolojilerine fazla aşina olmayanların kolayca bu tuzağa düştükleri belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com