Doktorlara göre Kiev hastanelerinde Covid-19 hastaları için yeterli yatak yok

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Doktorlar, artık hastanelerin aşırı kalabalık olduğunu ve yeni hastalar için yeterli yer olmadığını söylüyor.

112.ua’nın haberine göre, Kiev 1 Nolu Şehir Klinik Hastanesi başhekimi Aleksander Ivanko tarafından gazetecilere verilen demece göre Kiev hastanelerinde yeni koronavirüs hastaları için yeterli yer yok. Hastaneler, sağlık personeli yetersizliği nedeniyle yatak sayısını arttıramamaktadır.

Aleksandr Ivanko, “Buradaki Covid-19 hastalarının sayısı, 1 Nolu Kiev Şehir Klinik Hastanesinin kabul edebileceği normu aşıyor. Şimdi bu hastane, çok daha fazla hasta olmasına rağmen, ancak 100 kişiyi ağırlayabilir.” dedi.

Açıklamaya göre hastane, yatak sayısını 200’e çıkarabilir, hatta arttırmak istiyor, ancak bu işgücü eksikliği nedeniyle mümkün değil. Aynı zamanda pek çok sağlık çalışanı koronavirüs hastası. Ancak tek sorun bu değil. Doktorlar hastalanmaya başladıktan sonra, bazı sağlık çalışanları enfeksiyon tehdidi nedeniyle toplu halde iş bırakmaya başladı.

Kiev’de dün 1,083 yeni koronavirüs vakası görülürken 13 kişi koronavirüs sebebiyle vefat etti. 92 kişi hastaneye yatırıldı. Aynı zamanda 61 sağlık çalışanı da enfeksiyona yakalandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com