Diya portalında Covid sertifikası nasıl oluşturulur ve nasıl indirilir (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dijital Dönüşüm Bakanlığı Diya “Дії” web sitesi üzerinden covid aşı sertifikasının nasıl oluşturulacağına dair bir video hazırladı.

F

Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Diya kamu hizmetlerinin web versiyonu aracılığıyla koronavirüs enfeksiyonuna karşı uluslararası aşı sertifikaları oluşturabilmeyi başlattı.

Elektronik Sağlık Sisteminde bir vatandaş tarafından iki aşı yapıldığına dair veri varsa, talep üzerine böyle bir belge otomatik olarak oluşturulur. Bakanlık ayrıca Covid sertifikası yazdırmak veya PDF formatında indirmek isteyenler için adım adım talimatlar geliştirdi.

Bunu yapmak için önce elektronik imza veya BankID kullanarak Diya portalından vatandaşlık ofisine girmeniz gerekir. Ardından, ana sayfada bulunan “Hizmetler” bölümünde, “Covid Sertifikası Almak” seçeneğini seçmeniz ve kendinizle ilgili kişisel verilerin aktarılmasına izin veren kutuyu işaretlemeniz ve elektronik imza ile imzalamanız gerekir.

Sınır muhafızları bir ayda 575 geçersiz COVID sertifikası tespit etti

Sertifikanın hazır olduğuna dair bir e-posta gönderilir ve “Hizmetler” – “Alınan belgeler” bölümünde kişisel hesabınızdan indirebilir veya yazdırabilirsiniz.

Dijital Dönüşüm Bakanı Mihail FedorovYaklaşık 1 milyon Ukraynalı, uluslararası Covid sertifikalarını Diya uygulamasında oluşturdu. Artık Diya portalında sertifika oluşturabilirsiniz. Örneğin, kimlik kartı veya yabancı biyometrik pasaportu veya dijital imzalı Diya’sı olmayan Ukraynalılar da bir sertifika alıp onunla seyahat edebilecek.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com