Dışişleri Bakanı: Ukrayna, Donbass’ta siyasi ve diplomatik çözüm yollarına öncelik veriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Rusya’nın Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki ve Kırım’daki eylemlerinin durumu çıkmaza soktuğunu ve bunun tek çıkış yolunun diplomasi olduğunu söyledi.

Dmitriy Kuleba

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı basın servisine göre Kuleba, “Moskova askeri baskıyı derhal ve koşulsuz olarak durdurmalı, siyasi-diplomatik çözüme ve ateşkes rejimine bağlılığını yeniden teyit etmelidir.” dedi.

Ukrayna tarafının mevcut duruma diplomatik bir çözüm için mümkün olan her şeyi yaptığını vurgulayan Kuleba “Normandiya formatında arabulucu olarak Almanya ve Fransa ile birlikte Ukrayna, Rusya’yı yapıcı bir müzakere sürecine teşvik etmek için mümkün olan her şeyi yapıyor. Diğer ortaklarımız, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, NATO, Rusya ile müzakerelerin devam etmesini desteklemektedir.” dedi ve “Rusya her ne yanlış bilgi yayarsa, sizi temin ederim: Ukrayna siyasi ve diplomatik çözüm yollarına öncelik verecektir, çünkü barış ve insanların yaşamı devletimiz için temel bir değerdir” diye ekledi.

Aynı zamanda Rusya Federasyonu’nun işgal altındaki Ukrayna topraklarındaki mevcut tırmanışının sistemik olduğunu ve son yıllardaki en büyük artışın olduğunu ifade etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com