Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 1 Şubat’ta Ukrayna’ya Geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun (OSPG) Odessa’da gerçekleştirilecek 7. toplantısı nedeniyle 1 Şubat’ta Ukrayna’ya gelecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in (YDSK) alt organı olan Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun (OSPG) Odessa’da gerçekleştirilecek 7. toplantısı nedeniyle 1 Şubat tarihinde Ukrayna’ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Bakan Çavuşoğlu ve Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin’in eş başkanlıklarında gerçekleştirilecek olan toplantıda, çeşitli alanlara yayılmış olan işbirliğinin derinleştirilmesi imkanları ele alınacak. Ayrıca iki ülkenin gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak.

Bakan Çavuşoğlu’nun Odessa’da vatandaşlarla bir araya gelmesi, ayrıca Kırım Tatar liderliğinin yanısıra, Ukrayna’da yaşayan Ahıska Türkü ve Gagauz soydaşların temsilcileriyle de görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com