Dikkat! Odessa’da tüm plajlarda koli basili bulundu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
odessa plaj

Yerel bir tv kanalında yayınlanan habere göre Odessa’daki plajların hiçbiri sıhhi standartları karşılamıyor;  Arcadia’da bulunan tüm plajlarda “E. coli” bulundu. Hatta kıyıdan 50 metre uzaklıkta bile, deniz mikrobiyolojik standartları karşılamıyor.

Yayınlanan haberde “Escherichia coli, Arcadia’daki “Bolşoya Fontana”nın 16. istasyonuna kadar tüm plajlarda bulundu.” denildi.

Sağlık Bakanlığı Laboratuvar Merkezi’nin analizine göre ise, Odessa’daki deniz kıyıdan 50 metre uzakta bile mikrobiyolojik standartları karşılamıyor. Odessa’da daha önce çevreciler insanların sağlığını etkileyebilecek denizde çürüyen yosunlar konusunda uyarmıştı. 
Ayrıca su kirliliği nedeniyle Odessa’nın Dolphin plajının kapalı olduğu da bildirildi. Denizde, yüksek oranda petrol ürünleri konsantrasyonu tespit edildi.

E. coli bakterisi nedir?

E. coli bakterisinin tam adı Escherichia coli olup, kusma, dışkıda kan, mide krampları ve ishal gibi kişiyi oldukça rahatsız edebilecek belirtilere yol açmaktadır. 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com