Dikkat: Kiev’de ücretli yol kenarı otoparklara, kaçak park eden sürücülere ceza kesilmeye başlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de park müfettişleri, ücretli otoparklara park ederek, ödeme yapmadıklarını belirlenen araç sahiplerine ceza kesmeye başladı.

kiev otopark

Kiev Şehir Devlet İdaresi Ulaştırma Altyapı Departmanı tarafından verilen bilgiye göre Mayıs ayı itibariyle ücretli park alanlarına araçlarını bırakıp giden sürücülere ceza kesme uygulaması başladı.

Otopark için ne zaman ve kimin ödeme yapması gerekiyor?

Otopark ücretleri hafta içi 08:00 – 22:00 saatleri arasında geçerli olup hafta sonları, Kiev’de bulunan ücretli otoparklarda park etmek ücretsizdir. Ayrıca, Bağımsızlık Günü, Anayasa Günü, Kiev Günü ve Nazizm’e Karşı Zafer Bayramı’nda otoparklar yine ücretsizdir.

Engelliler ve savaş gazileri ücretsiz park edebilir.

Park ücretleri

Bir saatlik park ücreti, ücretli park yerinin bölgesine göre değişmektedir.

I. Bölgede 10 UAH / saat;

II. Bölgede 7 UAH / saat;

III. Bölgede 5 UAH / saat.

Otopark için yalnızca nakit olmayan bir şekilde ödeme yapılabilmektedir. Müfettişler, elektronik bir sistem kullanarak (örneğin bir tablet aracılığıyla) ödemeyi anında kontrol ederek ihlal edenlerin arabalarına bir QR kodu ile para cezası hakkında basılı bir mesaj bırakmaktadır.

Kağıt ve elektronik kuponları kullanmanın yanı sıra Kiev Dijital (київ цифровий) uygulaması aracılığıyla otopark için ödeme yapabilirsiniz. Kağıt versiyonu arabanın ön camının altına yerleştirilmelidir. Bu kural, giriş ve çıkış terminalleri olan otoparklarda geçerli değildir.

Aynı zamanda tek park operatörü KyivTransParkService’tir. Facebook’taki Ulaştırma Altyapısı Departmanı’na göre, sürücü yetkisiz kişiler için park yeri için “ödeme yaptıysa” yine de para cezası ödemek zorunda kalacak .

Cezanın miktarı nedir

Ücretsiz otopark için, bir saatlik park ücretinin 20 katı ((100-200 UAH) para cezası verilir.

Bakanlık, “Ücretli park yeri için ödeme yapılmaması, ücretli bir park yerinin 10 dakikadan fazla kullanılmasının ödeme yapılmaması olarak anlaşılır” diyor.

Ayrıca, araçlarını ayrıcalıklı yerlere park eden sürücülere bir saatlik park ücretinin 30 katı (150-300 UAH) para cezası kesilir.

İlk aydan daha kısa bir sürede, müfettişler 871 sürücüye para cezası kesti.

Nisan ayındaki katı karantina kısıtlamaları döneminde Kiev’de ortak otoparkların kullanımı ücretsizdi. 28 Nisan’da Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko , başkentteki kilitlenmenin sona ermesinden sonra otoparklar için tekrar ödeme yapılacağını duyurdu. Aynı zamanda, Mayıs ayından bu yana IOS ve Adnroid üzerinde çalışan Kiev Digital (київ цифровий) uygulamasında tüm otoparkların bir haritası yayınlandı ve süreç dijitalleştirildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com