Dikkat! Kiev’de “silecek altında para” yöntemi ile araba hırsızlığı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, ön cama bıraktıkları para yardımı ile araçtan sürücünün ayrılmasını sağlayan araba hırsızları daha çok süpermarket ve alışveriş merkezlerinin otoparklarında bu yöntemi kullanmaktadır.

Kiev’de böyle son vakalardan biri süpermarketlerden birinin yakınında meydana geldi. Potansiyel “kurban”, benzer bir araba hırsızlığı yöntemini bildiği için hırsızlar sonuç alamadı.

Süpermarkette alışverişini bitirip arabasına dönen sürücü aniden ön camda 500 UAH’lık bir banknot gördü. Arabadan inip parayı almak yerine, sürücü arabayı kilitledi, motoru çalıştırdı ve yola çıktı. Aynı zamanda, plakaları olmayan, ancak siyah camları olan başka bir otomobil süpermarketin otoparkından yola çıktı. Fakat diğer aracı takip etmedi.

Bakınız: Ukrayna’da Araba Hırsızlığı

Bu araba hırsızlığı yönteminde sileceklerin altına banknotlar genellikle süpermarketlerin ve alışveriş merkezlerinin yakınındaki otoparklarda yerleştirilmektedir. Sürücü bunu hemen farketmeyip ancak arabayı çalıştırıp önüne baktığı zaman farkettikten sonra arabadan parayı almak için indiğinde hırsız seri şekilde arabaya binmektedir.

Kaynak: autonews.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com