Denisova: 600’den fazla Ukraynalı işgal bölgelerinde hastanede

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiseri Lyudmila Denisova Ukrayna’nın 600’den fazla vatandaşının geçici olarak işgal edilen Donbass bölgesinde akut solunum yolu viral enfeksiyonu belirtileriyle tıbbi kurumlara gittiğini, test bulunmadığından dolayı koronavirüs teşhisinin zor olduğunu söyledi.

İnterfax ajansının haberine göre, Denisova, “Geçtiğimiz hafta içinde yaklaşık 600 yerel sakin grip semptomları ile doktorlara başvurdu. Buna ek olarak, 91 kişide zatürree şüphesi vardı. Ne yazık ki, geçici olarak işgal edilen Kırım topraklarında görülme sıklığı hakkında benzer bir bilgi yok.” dedi.

Denisova’ya göre, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin geçici olarak işgal edilen bölgelerinde COVID-19’u belirlemek için hiçbir test bulunmamakta ve doktorlar bunu tespit edemiyorlar.

Denisova, mevcut duruma dikkat çekmek ve aynı zamanda COVID-19 testi, tıbbi preparatlar ve siviller için kişisel koruyucu ekipmanların için sağlanması konusunda bu bölgelere erişimi olan uluslararası insani yardım kuruluşlarına başvurduğunu iletti. Buna ek olarak, Ukrayna Ombudsmanı koronavirüsün yayılmasını önlemek için bir bilgilendirme kampanyası talep ediyor.

Denisova, “Geçici olarak işgal edilen Kırım, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yaşayan diğer vatandaşlarımızı sağlıklarına özen göstermeye çağırıyorum. Hastalığında ilk belirtilerinde, bir doktora danışın ve kendi kendinize ilaç almayın.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com