Denetimler sıkılaştı: Ukrayna’da işveren başına 5 gayri resmi çalışan var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, iki aydan fazla süren çalışan yasallaştırma kampanyasında, iş sözleşmesi yapılmadan işe kabul edilen 8,505 işçi tespit edildi. 4,026 tanesi işverenler tarafından derhal yasallaştırıldı. İş sözleşmesi olmadan çalışanların çoğu Kiev bölgesinde tespit edildi.

kayıtdışı istihdam

Ekonomi Bakanlığı basın merkezinin bildirdiğine göre, müfettişler Temmuz-Ağustos aylarında toplam 2 bin 463 denetim gerçekleştirdi.

Böylece, doğrulanan işveren başına ortalama 5 kaçak işçi tespit edildi. En çok kaçak işçi hotel ve restaurant sektörü ile tarım ve ticaret alanlarında tespit edildi.

Bölgeler arasında lider ise 655 kişi ile Kiev, 634 kişi ile Odessa ve 561 kişi ile Zaporoje oldu

Ekonomi Bakanlığı en büyük ihlali ise Belaya Tserkov’da 74 kişinin resmi kayıt olmadan çalıştığı özel bir fırında tespit etti.

Devlet Çalışma Servisi denetimleri 1 Temmuz’da başladı ve yıl sonuna kadar sürecek. Kayıtsız bir çalışan için şirketlere verilen para cezası 8 bin 500 UAH’dan başlayıp 60 bin UAH’a kadar olmakta, tekrarı halinde 180 bin UAH’a ulaşmaktadır.

CreditWest Bank’a küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için 5 milyon dolarlık kredi

Kampanyanın başlamasından iki hafta içerisinde, işletmeler sadece 30 Haziran’da 63 bini olmak üzere 159 bin kişiyi çalışan olarak kaydetmişti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com