DEİK Türkiye-Ukrayna İş Konseyi’nde de görev değişimi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na (DEİK) bağlı 145 iş konseyinin seçimli genel kurulu, yapılarak, yeni başkanlar ve yürütme kurulu üyeleri seçildi.

İki yılda bir düzenlenen seçimlerde toplam 2 bin 530 oy kullanıldı. İş konseylerinin yeni başkan ve yürütme kurulları 2 yıllık çalışma dönemi için göreve geldi. DEİK Başkanı Nail Olpakİş konseylerimiz bizim omurgamız ve bir omurganın var oluş gayesi; maksimum derecede sağlam, olabildiğince esnek, vücudumuzun ihtiyaçlarına olabildiğince verimli destek sağlamaktır. Bu verimi sağlamak adına seçimlerimizin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte, İş Konseylerimiz ile yeni başarılara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

1991 yılında kurulan DEİK Türkiye Ukrayna İş Konseyi Türk tarafı başkanlığına ise Ruşen Çetin seçildi. 1956 Borçka doğumlu Çetin Tureks İthalat-İhracat Tic. A.Ş. yönetim kurulu başkanıdır. Çetin’den önce görevi Rasim Bekmezci yürütüyordu.

Türkiye-Ukrayna İş Konseyi 25 Nisan 1991 tarihinde kurulmuş olup, eski SSCB’den ayrılarak bağımsız olan Cumhuriyetlerle Türkiye arasında oluşturulan ilk konseylerden birisidir.

Ukrayna ve Türkiye’de ilgili kamu ve özel sektör kurumları ile yakın işbirliği içerisinde olan İş Konseyi, Ukrayna’daki ekonomik gelişmeler, mevzuat değişiklikleri ve iş fırsatlarını üyelerine duyurmakta, iş bağlantısı kurmak isteyen firmalara destek vermektedir. İş Konseyi, ayrıca, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerde karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili kurumlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak, bu alanda atılan adımlara ön ayak olmaktadır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com