Danilov: Ukrayna Rusça konuşmaya başlarsa Putin’i bekleyin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreteri Aleksey Danilov, Rusya Federasyonu’nun yurtdışındaki Rusları değil, Rusça konuşan kişileri “koruduğunu” söylüyor.

Ukrinform ajansının haberine göre, Radio NV’ye verdiği bir röportajda konuşan Danilov “Bu onların görevi, bu onların amacı, bunu kendileri için icat ettiler, kendi dünyalarında yaşıyorlar, icat ediyorlar ve sadece olması gerektiğine inanıyorlar: Rus imparatorluğu. Öyle imparatorluk kaprisleri var ki asla durmayacaklar ve ne yazık ki hem Ukrayna hem de Gürcistan, Moldova ve Rusya Federasyonu’nun çevrelediği tüm ülkelerde.”

Danilov’un da belirttiğine göre bu içişleri ile alakalı değil “Rusya sürekli olarak diğer ülkelere burnunu sokuyor ve komşularının dikkat etmediği şeyleri şişirmeye başlıyor. Dille ilgili çok tehlikeli bir durum var. Rusya’nın böyle bir doktrini seçtiğini, artık Rusları savunmadığını, Rusça konuşanları savunduğunu defalarca söyledim. Bu, herhangi bir ülke için çok tehlikeli bir durumdur. Ve Ukrayna, Rusça konuşmaya başlarsa, Putin’in bu vatandaşları koruyacağını ve bu vatandaşlara bu korumaya ihtiyaçları olup olmadığını sormadan beklediğimizi söylüyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com