Cumhurbaşkanı Zelenskiy malvarlığını açıkladı. 2019 yılı kazancı 26 milyon grivna

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy 2019 yılına ait gelir tablosunu yayınladı. O ve ailesi geçen yıl 26.6 milyon grivna kazandı. Zelenskiy’nin görevdeki maaşı ise 208 bin grivna.

Zelenskiy, eşi Yelena Zelenskiy adına kayıtlı Kiev’deki bir gayrimenkul satışından yaklaşık 4.5 milyon grivna gelir elde etti.

Cumhurbaşkanı birçok markanın sahibi olmaya devam ediyor . Evening Quarter ve Rismeshi Comedian’in değeri 60 milyon grivnası; bu şirketler üzerinden 548 bin grivna telif aldı.

Zelenskiy de İngiltere’de bir daire kirasından 3.2 milyon grivna elde etti. Birleşik Krallık’ta toplam 44 milyon grivnası bulunan iki daire ve İtalya’da 88 milyon grivna değerinde bir villası var.

Ayrıca toplam 22.573 milyon grivna değerinde Kiev‘de birkaç dairenin yanı sıra 1.5 milyon grivnanın üzerinde değeri olan Kiev yakınlarındaki Ivankovichi’de arsası var.

Zelenskiy’nin ayrıca Gürcistan’daki beş otel yatırımı var; inşaatları henüz tamamlanmadı.

Cumhurbaşkanının beyanında, iki araba belirtildi 4.7 milyon grivna değerinde 2016 Range Rover ve 1.8 milyon grivna değerinde 2014 Mercedes-Benz S 500.

Başkanlık kampanyası için 11.5 milyon grivna harcadı; ayrıca PricewaterhouseCoopers’a danışmanlık bedeli olarak 567 bin grivna ödedi.

Umman gezisi eşi tarafından ödenmiştir.

Vladimir ve Yelena Zelenskiy ayrıca lüks saat koleksiyonuna sahip: Heuer, Rolex, Graff, Piaget ve Breguet.

Ayrıca 5 milyon grivnadan fazla değere sahip devlet tahvili bulunduruyorlar ve ayrıca Yelena Zelenskaya, Kıbrıs şirketi Aldorante Limited’in hisselerine ve kurumsal haklarına sahip ve aynı zamanda Film Heritage inc ( Belize) ve San Tommaso SRL’nin (İtalya) ortağı durumunda.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com