Cumhurbaşkanı Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisini görevinden aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Andriy Sibiga’yı Ukrayna’nın Olağanüstü ve Tam Yetkili Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevinden aldı.

19 Mayıs tarih ve 200/2021 sayılı kararname devlet başkanının internet sitesinde yayınlandı.

1975 doğumlu Sibiga, diplomatik kariyerine 1997 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda başladı. Polonya’daki Ukrayna Büyükelçiliği’nde görev yaptı, 23 Ağustos 2016 tarihinde Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi olarak atandı.

Konu ile ilgili Facebook sayfasında bir mesaj yayınlayan Sibiga şöyle dedi:

Eşim Tanya Sibiga ve ben son derece önemli bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti’nde diplomatik bir görevdeyiz ve sona yaklaşıyoruz (son yazıyı daha sonra yazacağım).

Ayın sonunda memleketime döneceğim.

Bu planlı bir rotasyondur. Ben şahsen Büyükelçinin görev süresinin, dünyadaki en iyi diplomatik hizmetlerin tipik bir örneği olduğu gibi 4-5 yılı geçmemesi gerektiğine inanıyorum.

Nerede olursam olayım, halkıma ve devletime her zaman en sevdiğim ve iyi bilinen yönde etkin bir şekilde hizmet edeceğim.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com