Cumhurbaşkanı, Ukrayna Kiliseler Konseyini COVID-19 mücadelesinde desteğe çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Tüm Ukrayna Kiliseler ve Dini Örgütler Konseyi temsilcileriyle bir araya geldi ve COVID-19’un yayılmasını önlemede yardım çağrısında bulundu.

Toplantıda Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanlığı’na göre son haftalarda Ukrayna’da her gün 5-6 bin yeni koronavirüs enfeksiyonu vakası olduğunu ve görülme sıklığının artma eğilimi gösterdiğini kaydederek. “Hastalık yaşlılar için en zor olanıdır. Bu vatandaş kategorisi, COVID-19 nedeniyle tüm ölümlerin% 80-85’ini oluşturmaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanına göre, bugün ülkenin bazı bölgelerinde hastanelerde yatakların doluluk oranı % 70 ve bazı yerleşim yerlerinde % 100’e ulaştı.

Zelenskiy “Kalabalık yerlerde başta yaşlılar olmak üzere insan sayısını azaltırsak enfekte olmuş ve ölen kişilerin sayısını azaltabiliriz. Sadece kiliselerde değil, aynı zamanda herhangi bir bina ve toplantılarda da.” dedi.

Cumhurbaşkanı, devletin her hafta yatak sayısını arttıramayacağını ve yalnızca COVID-19 hastalarının tedavisi için tıbbi tesisleri transfer edemeyeceğini belirterek “Günlük 9.5 bin koronavirüs enfeksiyonu yaşanacağı zaman durum Ukrayna’nın sağlık sistemi için kritik olacak. Her gün 9.5 binden fazla enfekte insanımız varsa, katı karantina almak zorunda kalacağız. Ancak o zaman ülkemizin ekonomisi duracak ve herkes için çok zor olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı, kiliselerin ve dini kuruluşların temsilcilerini, özellikle ibadet hizmetlerini online hale getirmek için kalabalıkları en aza indirecek ve sosyal mesafeyi artıracak şekilde dini etkinlikler düzenlemeye çağırdı.

Vladimir Zelenskiy ayrıca, Üçlü Temas Grubu (TCG) toplantısına katıldıkları için dini kuruluşların temsilcilerine teşekkür etti ve TCG’nin tutukluların karşılıklı salıverilmesi, Uluslararası Kızıl Haç Komitesi’nin geçici gözaltı tesislerine erişimi de dahil olmak üzere insani konulardaki çalışmalarına katılımlarından yana konuştu.

Tüm Ukrayna Kiliseler ve Dini Kuruluşlar Konseyi temsilcileri, koronavirüs hastalığı riskini azaltmak için sosyal mesafe dahil olmak üzere karantina tavsiyelerine uymak için önlemler aldıklarını ve bunu sürdüreceklerine dair güvence verdi.

Buna ek olarak, bazı kiliseler ve dini kuruluşlar, potansiyel olarak hasta insanlarla sosyal temaslarını azaltmak için yaşlılara ve düşük gelirli kişilere yiyecek ve malzeme satın almak ve aktarmak için sosyal girişimler ve ayrıca doktorlara ve hastalara yardım etmek için “tıbbi papazlık” başlattı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com