Cumhurbaşkanı üç ülke ile sınır geçiş prosedürünü kolaylaştırmak istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

12 Aralık’ta, GUAM üyesi ülkelerin (Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Moldova) devlet başkanları zirvesi sırasında, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bu ülkelerin vatandaşları arasında kimlikle seyahat edilebilmesini önerdi.

Toplantıda, taraflar bir dizi ortak ekonomik ve altyapı projesini tartıştılar. Özellikle multimodal taşımacılık için rotaları geliştirmenin önemine dikkat çektiler. Toplantı katılımcıları ayrıca, GUAM’in yeteneklerini genişletmek, iç iletişimini arttırmak ve birliği popülerleştirmek için somut adımlar atması gerektiğine dikkat çekti.

GUAM temsilcileri, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Moldova’nın uluslararası kabul görmüş sınırlarının egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve dokunulmazlığına karşılıklı desteklerini yinelediler.

Zelenskiy, toplantıda, “Bu devletler yalnızca ortak bir tarihle değil, aynı zamanda geleceğimizin gelişmesiyle ilgili ortak bir vizyonla da birbirine bağlanıyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com