Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev’de resmi törenle karşılandı (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kiev’de resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev‘e günübirlik resmi tören düzenliyor. Erdoğan, Mariyinsky Sarayı‘nda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke marşlarının okunduğu törende karşılama kıtasını selamladı. İki lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a Ukraynalı heyetin, Zelenskiy’e ise Türk heyetinin tanıtılmasının ardından ikili görüşmeye geçti.

Ukrayna – Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Toplantısı sonrasında, iki lider anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy‘nin başkanlıklarında, ilgili bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek Ukrayna – Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Toplantısı’nda (YDSK), ikili ve bölgesel konular ele alınacak.

Erdoğan’ın temasları kapsamında, bir dizi anlaşma imzalaması ve Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası’nda düzenlenecek Türkiye Ukrayna İş Forumu‘na katılması, Kırım Tatar soydaşların temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Офіційна церемонія зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Офіційна церемонія зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Офіс Президента України paylaştı: 3 Şubat 2020 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna ziyaretinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor. (İHA)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com