CreditWest Bank Ukrayna’dan Yeşil Enerji’ye destek anlaşması

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Rüzgar Enerjisi Birliği, Altınbaş Holding’e bağlı Ukrayna’nın önde gelen Türk bankası CreditWest Bank Ukraine ile bir ortaklık ve işbirliği protokolü imzaladı.

Taraflar, enerji verimliliği ve ′′yeşil enerji’′, ortak bilgi etkinlikleri, yenilikçi enerji ve Ukrayna’da yenilenebilir enerji üzerine projeler için finansman araçlarının geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması CreditWest Bank Ukraine Yönetim Kurulu Başkanı Igor Tikhonov ile Ukrayna Rüzgar Enerjisi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Koneçenkov tarafından imzalandı.

Ukrayna Rüzgar Enerjisi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Koneçenkov ′′Uluslararası bankaların Ukrayna’nın yeşil enerjisine yatırım yapması, yatırımcılar için olumlu bir sinyaldir. Aynı zamanda Ukrayna yenilenebilir enerji pazarında karşılaşılan tüm sorunlar gözönüne alındığında, enerji çiftlikleri ve diğer adi merkezli tesisler için küçük kapasiteli projelerin finanse edilmesi, milli ekonominin gelişmesi adına gerekli projelerin geliştirilmesi için fırsat verecektir.” dedi.

CreditWest Bank Ukraine, Ukrayna’da Ukraynalı ve yabancı müşterilere kaliteli hizmet sunmak için açılan ilk Türk bankasıdır.

Banka’nın halihazırda Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Karadeniz Ticaret Bankası ile ortaklaşa yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, çevre koruma, iklim değişikliğini azaltma ve uyum projeleri dahil olmak üzere sosyo-ekonomik altyapı projeleri için finansman programları bulunmaktadır.

Ukrayna’dan Çin’e ilk ihracat yük treni yola çıktı

Ukrayna Rüzgar Enerjisi Birliği ise Ukrayna’da yenilenebilir enerji alanındaki en büyük profesyonel dernek olup WindEurope ve Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği’nin tam üyesidir. Dernek üyeleri elektrik enerjilerini % 100 rüzgar enerjisinden üreten firmalardır.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com