CreditWest Bank Ukrayna Bankalar Birliği’ne katıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2007 yılında Ukrayna’daki ilk Türk bankası olarak kurulan CreditWest Bank Ukrayna Bankalar Birliği’nin yeni üyesi oldu.

CreditWest Bank’ın üyeliğini memnuniyetle karşılayan Ukrayna Bankalar Birliği (AUB) başkanı Andrey Dubas şunları söyledi: “ CreditWest Bank’ın AUB’a katılma kararını içtenlikle ve memnuniyetle karşılıyorum. Çünkü bankanın Igor Tikhonov’un liderliğinde son 10 yıldaki önemli büyümesini ve başarılarını güvenle not edebiliyorum. Yerel bankacılık sisteminin geliştirilmesinde ortak çalışmanın, deneyim alışverişinin profesyonel topluluğumuzun tüm üyeleri ve özellikle CREDITWEST BANK için gerçek bir olumlu etki sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Igor Tikhonov ise “ CreditWest Bank, Ukrayna Bankalar Birliği’ne (AUB) katılmaya karar verdi, çünkü son 2-3 yılda Birliğin ve başkanı Andrey Dubas’ın profesyonel faaliyetlerinde önemli bir ivmeyi gördük. Son yıllarda, birliğin yenilikçi bir yaklaşım sunması, bankalar ve fintech şirketleri arasındaki işbirliğini yoğunlaştırması ve bankacılık sisteminin küresel gelişimi üzerinde çalışması nedeniyle AUB’ye aktif olarak yeni üyeler katılmıştır. Ukrayna Bankalar Birliği, diğer topluluklar tarafından gündeme getirilmeyen sorunları gündeme getiriyor ve bu nedenle CREDITWEST BANK da AUB’ye katılıyor.” diyerek bankanın neden Ukrayna Bankalar Birliği’ne üye olduğunu açıkladı.

JSC “CREDITWEST BANK”, kurulduğu 2007 yılından bu yana her yıl başarıyla gelişen ve tüzel kişilere geniş bir yelpazede hizmet veren Ukrayna’daki ilk Türk bankasıdır. Banka, enerji, finans, kuyumculuk, lojistik ve eğitim sektörlerinde Türkiye’nin lider holdingi olan Altınbaş Holding’e aittir. Banka’nın misyonu, müşterilerin, hissedarların ve Banka’nın menfaatlerinin optimal dengesi ile kaliteli kurumsal bankacılık hizmetleri sunarak ticari işbirliğini teşvik etmek; Ukrayna, Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki ticareti artırmaktır. Banka, Bireysel Mevduat Garanti Fonu ve MasterCard ödeme sistemine üyedir.

Ukrayna ticaretini desteklemeyi amaçlayan tüm hükümet programlarına katılmanın yanı sıra Banka’nın halihazırda Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Girişim Geliştirme Fonu (FRF), Türk Eximbank, Macar İhracat İthalat Bankası, yüksek profesyonel seviyesini ve güvenilirliğini göstermektedir.

Zelenskiy, Erdoğan ile savunma işbirliği ve serbest ticaret bölgesini görüştü

Banka’nın güvenilirliği, yüksek uluslararası ve ulusal notlarla da teyit edilmektedir. 2020 yılında uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, JSC CREDITWEST BANK‘ın uluslararası ölçekteki uzun vadeli notunu “BB” düzeyinde “Durağan” ve Ulusal ölçekte “olumlu” “AA (Ukr)” olarak yeniden teyit etti. .

Ekim 2021’de, yetkili Ulusal Derecelendirme Kuruluşu “Rurik”, borçlu JSC “CREDITWEST BANK” ın ulusal derecelendirme ölçeğinde “uaAAA” yatırım kategorisi düzeyinde “Durağan” bir tahminle uzun vadeli bir kredi notu ile en yüksek yatırım seviyesini gösterdi.

Banka’nın banka mevduatlarının güvenilirlik derecesi de r5 “Mükemmel güvenilirlik” seviyesinde belirlendi. Müşteri hizmetlerinin yüksek kalitesi, bankanın geçtiğimiz yıl içinde aldığı ödüllerle teyit edilmiştir: VI LEGAL BANKACILIK FORUMU kapsamında JSC “CREDITWEST BANK”, “Yabancı sermayeli küçük bankalar arasında en iyi kurumsal banka” adaylığını kazandı; XIII Tüm Ukrayna yıllık yarışmasında ise “Yılın Bankası” çerçevesinde,”Yabancı yatırımlı en iyi kurumsal banka” özel adaylığını kazandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com