COVID-19 hastaları tüm hizmet ve ilaçları ücretsiz olarak alma hakkına sahiptir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal ayakta tedavi gören hastaların, koronavirüs bakım paketindeki tüm hizmetler ile ilaçların ücretsiz sağlanmasını talep etme hakkına sahip olduklarını belirtti.

Denis Şmigal ICTV’de yayınlanan “Konuşma Özgürlüğü” programında “Tabii ki, insanların hakkı vardır ve talep etmelidir. Doktorlar ayakta tedavi gören kişilere gerekli tüm ilaç ve tedaviyi sağlamakla yükümlüdür. Bu çok önemli bir mesajdır. Devlet gerekli ilaçların tedavisi ve satın alınması için tüm fonları tahsis etti ve yeterince tahsis ediyor. Hastaların yapması gereken, bu parayı covid paketlerine göre dağıtım yoluyla alan hastanelerdeki doktorlardan bunu talep etmektir.” dedi.

Devletin kâr amaçlı çalışmayan yerel halk hastanelere yeterli fon ayırdığını belirten Şmigal “Burada zaten her hastaneye ayrı ayrı bakmak gerekiyor… Bu konular bölgesel devlet idarelerinin sağlık birimlerinin kontrolü altında. Bu sorunlar, hastanelerin şehirlere veya topluluklara ait olduğu şehir belediye başkanlarının kontrolü altında.” diye özetledi.

Geçtiğimiz gün Ukrayna’da 11,968 kişide koronavirüs tespit edilirken, 159 can kaybı yaşandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com