Cinayet şüphesiyle Türkiye’den iade edilen kişi gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Polisi Başkanı Igor Klimenko tarafından açıklandığına göre fail, cinayetten hemen sonra Ukrayna topraklarını terk etti. Polis soruşturmaları sonucunda Türkiye’de olduğunu tespit etme sonrasında, Türk meslektaşlarına iade talebinde bulunmuştu.

Cinayet Aralık 2019’da gerçekleşmişti. 31 yaşında Ukrayna vatandaşı olan şahsın Hidropark’ta bir adamı silahla vurarak ölümüne sebep olarak olay yerinden kaçtığı belirlenmişti. Soruşturma sonucunda şahsın cinayetin ardından hemen havaalanına giderek Türkiye’ye uçtuğu belirlenmişti.

Klimenko “Uluslararası hukuki yardım kapsamında bir iade talebi gönderdik. Türk meslektaşlarla işbirliği sayesinde bugün, 19 Şubat’ta, şahıs Ukrayna’ya iade edildi. Polis, onu Ukrayna Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun 208. Maddesi uyarınca havaalanında gözaltına aldı.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suçlunun iadesi konusunda Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov‘a şahsen bir mesaj gönderdi. Arsen Avakov ise yardımlarından dolayı Türk meslektaşına teşekkür etti:

Ukrayna İçişleri Bakanı yayınladığı mesajda “Bu, suçla mücadelede Ukrayna ve Türkiye arasında uluslararası hukuki yardım ve verimli işbirliğinin bir örneğidir!” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com