Çifte vatandaşlığa sahip Ukraynalılar arazi satın alabilecek mi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tarım politikasıyla ilgili komite başkanı Nikolai Solski tarafından belirtildiğine göre Ukrayna’da, çifte vatandaşlığa sahip Ukraynalılar tarafından arazi sahipliği problemi bir cezai sorumluluk getirilebilir.

Solski’ye göre, arazi satın aldıktan sonra, alıcının ikinci bir pasaporta sahip olduğu ortaya çıkarsa, bunun sonuçları olabilir.

“Değişiklikler için birçok düşünce var. Ancak bir kişinin zaten Ukrayna pasaportu varsa, onun aslında Ukrayna vatandaşı olduğunu hatırlamalıyız.” dedi.

Bakınız: Ukrayna için iyi mi, kötü mü? Tarım arazilerindeki satış yasağı kalktı

Aynı zamanda, bugün Ukrayna’da, ikinci bir pasaport olup olmadığını kontrol edebileceğiniz etkili bir mekanizma yoktur.

“Böyle bir sorun var. Benim fikrim bunun sorumluluk düzeyinde çözülmesi gerektiğidir. Çünkü, ikinci bir pasaportu olan vatandaşların % 99’u, eğer istersen, sana şunu söyleyecekler: Nasıl kontrol edilir? Hiçbir kamu sicili yok, dünyanın 200 ülkesine birden bir talep gönderemeyeceksiniz. Öncelikle bunu her vatandaş için yapmayacaksınız. İkincisi, bunu yaparsanız, ülkelerin % 99.9’u bu bilgiyi zaten vermeyecektir.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com