Çernovtsi, ilk kez bal ve bitki çayı festivaline ev sahipliği yapacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Stratejik Planlama Departmanı tarafından verilen bilgiye göre 25-26 Eylül tarihlerinde Çernovtsi merkezinde bal ve bitki çayı festivali düzenlenecek.

Yayınlanan mesajda “25-26 Eylül tarihlerinde Çernovtsi, Bal ve Bitki Çayı Festivali’ne ilk kez ev sahipliği yapacak. İki gün boyunca şehrin merkez meydanında gerçekleşecek eylemde, arıcılık ürünleri ve çeşitli çaylardan oluşan bir sergi-fuar yapılacak. Festival konukları, geniş bir yelpazede sunulacak olan taze toplanmış bal stokunun yanı sıra propolis, polen, balmumu, arı sütü, şifalı otlar ve hazır çay takımları satın alabilecekler” denildi.

Etkinliğin organizatörleri, festivalin konuklarının bal tadımı, çeşitli ilginç ustalık sınıfları, fotoğraf bölgeleri, deneyimli arıcılarla iletişim ve çay keyfi yaşayacaklarına dikkat çekiyor. Arzu edenler petekleri kendi elleriyle bastırıp bal çıkarıcıda pompalamayı deneyebilir veya doğal balmumundan kokulu mum yapabilirler.

Dijital Dönüşüm Bakanlığı Ukrayna nüfus sayımı hazırlıklarının detaylarını açıkladı

Organizatörler “Arıcılar, konuklara sadece arıcılık sanatını değil, aynı zamanda balın, arı ekmeğinin, doğal balmumunun özellikleri ve faydalı özellikleri hakkında, propolisin iyileştirici etkisi ve antibakteriyel özellikleri hakkında, tentürün balmumu güvesi üzerindeki faydaları ve arı ürünlerinin insan vücudu üzerindeki etkisi hakkında bilgi verecek. ” diye ekledi.

Aynı zamanda, Bukovina ormancılık uzmanları faydalı otlar hakkında bir seminere vererek çay yapmak için Bukovinian tariflerini paylaşacaklar.

Festivalde bal ürünlerini tatmanın yanısıra, meydanda kurulacak büyük bir fıçıda halk tariflerine göre demlenecek olan şifalı bitkilerden yapılan kokulu çay ikram edilecek.

Etkinliğin resmi açılışı 25 Eylül’de Çernovtsi Merkez Meydanı’nda saat 13:00’te gerçekleşecek.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com