Çernobil’in ziyaretçi sayısı artarken, yeni rotalar oluşturuluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Dairesi’nin Çernobil Dışlama Bölgesi Yönetimi Ajansı’nın web sitesine göre, Mart ayında ziyaretlerde sert bir artış başlamasının ardından rekor sayıda turist, Çernobil nükleer santralinin dışlama bölgesini ziyaret etti.

Interfax ajansının haberine göre, “Bu yıl, Çernobil dışlama bölgesini gezen turist sayısında rekor kırıldı: 8 ay içinde 74,661 turist bölgeyi gezdi. Sadece Ağustos ayında bölge 14,416 kişi tarafından ziyaret edildi. Yılın başından bu yana, beş kat arttı: Ocak-Şubat aylarında, 3 binden daha az az kişi bölgeyi ziyaret etmişti; Mart ayı ile başlayan dönemde turist sayısı hızla artmaya başladı.” denildi.

Ayrıca bakınız: Çernobil Gezisi

Devlet Ajansı, dışlama bölgesindeki nehir ve hava turist rotalarının çalışmalarının başladığını da açıkladı, ancak kontrol noktalarının düzenlenmesi tamamlandıktan sonra tam teşekküllü bir başlangıcın mümkün olabileceğini vurguladı.

Şu anda, 13 kara, 5 nehir ve 3 hava yolu dahil olmak üzere dışlama bölgesinde ziyaretçiler için 21 rota onaylanmıştır. “Çernobil Felaketi Nedeni Olarak Radyoaktif Kirlenmeden Etkilenen Bölgelerin Gelişiminin Bazı Sorunları” başlıklı bir kararname uyarınca bu yıl nehir üzerinde de rotalar geliştirildi.

“En önemli görevimiz, dışlama bölgesinin sınırlarından içeri giren her ziyaretçinin güvenliği. Çernobil temasına bir bütün olarak ele alarak gelen ziyaretçi sayısı her yıl önemli ölçüde artıyor. Ziyaretçilerin ilginç ve doğru bilgilere olan ihtiyacını karşılamak için yeni ziyaret formlarının geliştirilmesini destekliyoruz. Bu, turistlerle daha sağlıklı bir şekilde iletişim kurmamıza izin veriyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com