Çernobil’de yangın söndürülemiyor: Kiev’de hava kirliliği artacak! (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Acil Durumlar basın servisi Çernobil’de yaklaşık 25 hektarlık alanda yangının devam ettiğini bildirdi

Yangın, 4 Nisan’da Vladimirovka Kotovskiy orman köyü yakınlarında başladı. İlk başlarda 20 hektarlık bir alanı etkileyen yangın halen söndürülemedi.

6 Nisan sabahından itibaren Vladimirovka ve Jovtnovoye köyleri arasında 20 hektar orman yanmaya devam ediyor. Yangınla mücadele 124 personel ve 28 yangın söndürücü çalışmaktadır. Buna ek olarak, yangın uçakları da söndürmeye katıldı. Ayrıca Ragovka köyü yakınlarında 5 hektarlık alanda da yangın devam etmektedir.

Yapılan ölçümlere göre Çernobil’e yakın olan Kiev ve Kiev bölgesindeki radyasyon seviyesi normaldir: Sırasıyla 0.014 mR / saat ve 0.012 mR / saat. Dışlama bölgesinde ise radyasyon seviyesi yaklaşık 0.020 mR / saat olarak ölçülmüştür.

Aynı zamanda, Ukrayna Devlet Çevre Müfettişliği Başkan Vekili Yegor Firsov, dışlama bölgesinde, yangının merkez üssünde radyasyonun arttığını söylemektedir.

Söndürme çalışmaları devam eden yangının sebebi henüz bilinmemektedir. Soruşturmalar devam etmektedir.

Buna ek olarak Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi yayınladığı bildiride önümüzdeki günlerde Kiev’de hava kirliliğinin yüksek basınç, zayıf rüzgar ve yüzey katmanındaki sıcaklık artışı ile birlikte artacağını bildirmişti.

Devlet Acil Durumlar Servisi tarafından “Bu durum, atmosferik hava katmanlarının karışmasını önler ve yüzeyde kirletici birikmesine neden olur. Kural olarak, durum öğleden sonra stabilize olur. Bu durum önümüzdeki birkaç gün içinde tekrarlanacak.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com