Çernobil’de balon gezileri mi başlıyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yakın bir zamana kadar Dışlama Bölge Devlet Ajansı’na başkanlık eden Vitali Petruk tarafından Çernobil’de tarihte ilk kez turistler için balon gezilerinin düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.

Gazeta.ua’nın verdiği habere göre,  Petruk “Balonları dışlama bölgesi üzerinde turistik olarak gezdirme olasılığı aktif olarak geliştiriliyor. Böyle bir hizmet vermeye hazır birkaç şirket var, şimdi bu fırsatı araştırılıyor.” dedi.

Petruk’a göre, her ne kadar yayalar güvenli yollar boyunca ilerleseler bile bu tür yürüyüşler yürümekten daha güvenlidir.

Bakınız: Çernobil Gezisi

Dışlama bölgesine yakın yerleşim yerlerinde turizm altyapı geliştirme niyetlerinde de bahsetmiştir. Mesela, Kiev bölgesindeki Ivankovo’da ek bir otel kurulması konusu tartışılmaktadır.

Devlet Dışlama Bölgesi Ajansı’na göre, 2019’da Çernobil‘i ziyaret eden turist sayısı 90 bini aştı. Geçen yıl ise 72 bin kişi gezmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com