Çernobil bölgesinde yangın sonucunda turistik yerlerin % 30’u ortadan kayboldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernobil Tur Operatörleri Derneği başkanı Yaroslav Emelianenko tarafından verilen bilgiye göre 10 gün sonunda söndürülebilen Çernobil bölgesindeki yangın sonucunda, turistik alanların % 30’u yandı.

Rbc.ua’nın haberine göre, Yangın nedeniyle, Polesiye köyleri (Avrupa’nın en büyüklerinden olan bataklık bölgenin adı) ve bazı metal yerleşimler kayboldu.

Turistik yerlerin % 30’undan fazlası tamamen kayboldu ve restore edilemiyor. Günlük turlarda gösterdiğimiz eski Sovyet rekreasyon merkezlerinin bir çoğu … Çok sayıda polesiye köyü kayboldu … Bazı metal yerler bile kayboldu” dedi.

Ayrıca yangının “turizm, kültürel miras ve tarih”e ciddi bir darbe vurduğunu da kaydeden Emelianenko “Şimdi yönetim ile konuşacağız. Bazı yerler muhtemelen bir şekilde yeniden restore edilmeye çalışılacak, belki de modern teknolojiler kullanılacak. Çünkü en azından buraya gelen insanlara göstermek zorundayız” diye ekledi.

Aynı zamanda Emelianenko, ana turistik yerlerin etkilenmediğini de sözlerine ekledi.

“Örneğin Çernobil kasabası, işçilerin çalıştığı bir bölgeler, radar istasyonunun bulunduğu alan etkilenmedi… Pripyat şehri, sınır boyunca tam anlamıyla ateş vardı” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com