Çernigov bölgesi göçmen polisi, Ukrayna’da yasadışı olarak bulunan iki Türk vatandaşını deport etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernigov bölgesi göç polisi polis memurları, 2019 yılından bu yana Ukrayna’da yasadışı olarak yaşayan ve çalışan iki Türk vatandaşını Kozelets’a bağlı köylerden birinde yakaladı.

Çernigov bölgesindeki göç polis departmanı başkanı Anton Miloserdov konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İki yıl önce Türk vatandaşları, Borispol kontrol noktasından Ukrayna’ya yasal olarak girmiş ve burada kalmışlar. Ancak, Ukrayna Devlet Göçmenlik Dairesi ile herhangi bir temas kurmamışlar. Bir süre Vinnitsa ve Kiev oblastlarında çalışarak bu yılın Haziran ayında Çernigov bölgesine gelerek Kiev karayolu üzerinde yol kenarındaki bir kafede yasadışı olarak çalışmışlardır.” dedi.

Aksa Enerji’den, İzmail’e doğalgaz çevrim santrali

Yakalanan kişiler için idari protokol düzenlendiği, 3400 UAH ceza verildiği ve yakın gelecekte Ukrayna topraklarını terk etmeleri ve menşe ülkeye veya üçüncü ülkeye geri dönmeleri gerektiğini belirten Anton Miloserdov “Göç polisi, Ukrayna’dan ayrılan yabancıların sürecini kontrol etmektedir. Vatandaşlara sesleniyorum: Yabancıların Ukrayna’da yasadışı olarak kalması hakkında bilginiz varsa – bunu “102”ye veya 619-195, 063-949-67-68 numaralı telefondan Çernigov Göç Polis Departmanına bildirin.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com