Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kırım Tatarlarının ulusal lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu 7-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Türkiye ziyaretine katılacak.

Cemiloğlu ziyaret çerçevesinde, Ukrayna ve Kırım Tatar topluluklarının temsilcilerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacağını belirtti.

Cemiloğlu “Toplantı programı Cumhurbaşkanlığı (Ukrayna) tarafından planlanıyor, sadece konu başlığı önerebilirim. Stratejik ortaklıkları derinleştirmeye ve ülkelerimiz arası ticaret hacmini arttırmaya dönük görüşmelere devam edeceğiz. Ticari ilişkilerin uygulanması imza aşamasında bulunmaktadır. Kırım ilhakının tanınmaması konusundaki kararlı tutumundan dolayı Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunacağız. Farklı bayraklar altında Türk gemilerinin orada bulunması gerekliliğinden (Kırım limanlarında ve sularında) bahsedeceğiz.” dedi.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Türkiye’ye Gidiyor

7-8 Ağustos tarihlerinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Türkiye Cumhuriyetini ziyaret edecek. Devlet başkanının Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fener Patriği Bartholomeos ile görüşmesi planlanıyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com