Çavuşoğlu”Kerç Boğazı’nda Rusya ve Ukrayna’nın Hakları Var”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu”Kerç Boğazı’nda hem Rusya’nın hem Ukrayna’nın hakları var”

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin “Bizde bir Karadeniz ülkesiyiz. Bölgemizde ilave bir gerginliği arzu etmeyiz.

Şimdi öncelikle yapılması gereken şey burada el konulan gemilerin, mürettebatın serbest bırakılması. Gerekli işlemler yapılıyordur mutlaka, bu konuda bizde çaba sarf ediyoruz” diyen Çavuşoğlu, “Kerç Boğazı’nda hem Rusya’nın hem Ukrayna’nın hakları var. Dolayısıyla buradan geçişler elbette olacak. Bir daha gerginliğe yol açmamak için iki ülkenin bu işi birlikte koordine etmesi gerekiyor. 

Kırım konusunda bizde Ukrayna’nın sınır bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ukrayna’nın doğusunda problemler var ama bu tür sorunlar birlikte koordine edilebilecek sorunlar. Dolayısıyla bu sorunun yaşanmaması için biz de elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: haberler.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com