Cafer Seydahmet Kırımer Paneli Kiev Yunus Emre Enstitüsü’nde Gerçekleşti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk-Ukrayna ortak tarihi şahsiyetlerinden Cafer Seydahmet Kırımer, Kiev Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleştirilen panel programı ile anıldı. Kiev Yunus Emre Enstitüsü ve EkoAvrasya Ukrayna Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Etkinliğe Ukrayna milletvekili Sn. Refat Çubarov ve Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Sn. Ahmet Yağmur Güldere de katıldılar. Panel programı öncesinde katılımcıları selamlayan Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Sn. Güldere, Kiev Yunus Emre Enstitüsünün Ukrayna’daki Türk akraba topluluklarının kültürel gelişimine yönelik katkılarına değindi.

Panelde söz alan araştırmacı yazar İsmail Küçükkılınç, Cafer Seydahmet Kırımer’in orta ve yüksek eğitimini Türkiye’de aldığına daha sonra Sorbonne’da hukuk fakültesini bitirdiğine değindi. Küçükkılınç, Cafer Seydahmet’in İstanbul’da öğrenim gördüğü dönemde Türkiye Türkçesini çok iyi öğrendiğine ve eserlerinde Türkiye Türkçesi kullandığına dikkat çekti. Daha sonra Cafer Seydahmet tarafından yazılan Türkçe eserleri tanıtan Küçükkılınç bu eserlerin Türk diline yaptığı katkıdan söz etti.

Etkinlik, panel sonrası gerçekleştirilen Türk mutfağı ikramı ile sona erdi.

 

Panelin Ardından

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com